Nutreţ combinat Finisare păsări natural

Furaj complet Finisare natural
Cod viva: NC 1153
Se administrează la:pui de găină (de carne şi rasă mixtă) de la 35 zile până la sacrificare
Tip de produs:furaj complet / nutreţ combinat
Utilizare:se administrează ca atare, la discreţie
Consum estimat/pui:minim 1 kg
Compoziţie:Proteină - 15,48%; Energie - 12,28 MJ/ kg; Coccidiostatic - Absent

Furajul finisare păsări este un furaj NATURAL, destinat puilor de carne după 5 săptămâni până la sacrificare şi de asemenea, este recomandat bobocilor de raţă şi gâscă în primele săptămâni de viaţă.

DESCRIERE: ultima etapă de creştere puilor de carne, etapa de finisare, este foarte importantă din mai multe motive:

- în această perioadă se finisează calitatea carcasei;

- puii de carne ating greutăţi mari, putându-se realiza sporuri în greutate de 80 - 100 grame/zi, ceea ce înseamnă un consum mai mare de hrană;

- necesarul de hrană trebuie să suţină atât creşterea în greutate, cât şi nevoile organismului pentru buna funcţionare şi pentru menţinerea stării de sănătate.

Din aceste motive furajul de finisare este conceput astfel încât să existe o corelaţie benefică între cantitatea consumată, menţinerea stării de sănătate, realizarea sporului în greutate şi costurile de furajare.

Datorită creşterii consumului de hrană în această etapă, furajul trebuie să asigure mai multă energie digestibilă. În realizarea reţetei trebuie ţinut cont de faptul că asigurarea nutrienţilor necesari se realizează şi datorită cantităţii de hrană consumate. Acest fapt permite reducerea costului / kg de furaj şi în final realizarea mai eficientă a greutăţii optime de sacrificare. Replica Rolex

Compoziţia furajului finisare păsări  are în vedere şi faptul că, puii de carne ajung la greutăţi destul de mari la vârstă tânără şi de aceea necesarul de vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali trebuie satisfacut integral printr-un furaj de foarte bună calitate. De aceea, nu recomandăm înlocuirea furajului finisare păsări cu reţete mai slabe sau hrănirea puilor doar cu cereale.

Trebuie reţinut că furajarea neadecvată în perioada de finisare poate compromite întreg efortul depus până la această etapă. Dacă puii de carne nu beneficiază de elementele nutritive corelate vârstei şi greutăţii pot regresa atât în greutate, cât şi din punct de vedere al sănătăţii şi al bunei funcţionări a organismului.

Atenţie ! furajarea exclusivă cu cereale şi calciu nu este benefică în faza de finisare, deoarece este o furajare restrictivă, parţială. Dacă totuşi se doreşte ca la final puii de carne să acumuleze mai multă grăsime, să capete o culoare mai galbenă a pielii, după vârsta de 6 săptămâni se poate face o trecere la furajarea cu cereale (mai ales porumb) în amestec cu furaj de finisare 1:1, situaţie în care recomandăm adăugarea de suplimente vitamino-minerale în apa de băut. Furajul finisare păsări nu conţine coccidiostatice.

Parametrii compoziţionali ai furajului de finisare sunt prezentaţi în tabelul de mai jos:

 

COMPOZIŢIE:

UM/kg

 

 

Proteină brută

15,48 %

Calciu

0,79 %

E.M. păsări

12,28 Mj

Fosfor

0,57 %

Grăsime

3,49%

Sodiu

0,18 %

Celuloză

3,59%

Vitamina A

8040 UI

Metionină

0,27 %

Vitamina D

4170 UI

Metionină+Cistină

0,57 %

Vitamina E

51 UI

Lizină

0,65 %

Coccidiostatic

absent

 

Furajul de finisare este destinat, aşa cum am menţionat, şi bobocilor de raţă şi gâscă, specii pentru care această reţetă satisface pe deplin cerinţele nutritive încă din prima zi de viaţă. Recomandăm folosirea de furaj de finisare păsări granulat pentru bobocii de raţă şi gâscă cel puţin până la 21 zile de viaţă, după care se poate trece la furajare cu amestec de concentrat finisare păsări CC 1000 + cereale (porumb şi grâu). În perioda 1-21 de zile un boboc consumă aproximativ 2,5 kg de furaj NC 1153.

Consumul de furaj finisare păsări la puii de carne de la 35 la 42 de zile este de cca.1 kg, iar greutatea corporală la 42 de zile poate ajunge la 2,2 – 2,5 kg. Furajul de finisare conţine enzime care măresc digestibilitatea, ceea ce duce la utilizarea mai eficientă a hranei şi implicit la reducerea cheltuielilor. repliche-orologi.com

Dacă doriți să ne trimiteți un mesaj, sau să ne adresați o întrebare, completați formularul de mai jos: